Our history

Emri i restorantit tonë nuk është aspak i rastësishëm. “Poçeria e Vjetër” ndodhet pikërisht aty ku prej shumë kohe më parë, artizanët nga Kavajës bënë historinë e tyre.
Produktet e qeramikës janë ndër më të hershmit në rajon.
Punëtoria e parë e artit për prodhimin e qeramikës u hap në vitin 1936.
Si një qytet me një traditë në përpunimin e argjilës dhe prodhimeve të saj, themeluesit e qeramikës ishin vërtet të prirur për teknologjinë e prodhimit nga përzgjedhja e lëndës së parë (balta), përgatitjen e pulpës dhe deri në pjekjen në “kumi” (furra për pjekjen e baltës).
Prodhimet e qeramikës kishin kërkesa të larta në treg dhe janë përdorur për ruajtjen e ushqimit dhe mbajtjen e lëngjeve.
Sipas logjikës së thjeshtë të gjërave, asgjë nuk zhduket, por ata transformohen. Pra tani ne jemi këtu, ku ritmi i punës vazhdon si gjithmonë, ku ndëgjohet jehona e zërit, ku ushqimi i shijshëm është gatuar, ku pijet vera në mes të miqve dhe ku ndiheni si në shtëpi.
sqAL